Головна | RSS П`ятниця, 29.03.2024, 16:07


Меню сайту
Категорії розділу
Педагогічний колектив [1]
Навчальна робота [1]
Виховна робота [1]
Бібліотека [1]



Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу









 


Наша адреса:
м.Тернопіль,
вул. Р.Купчинського, 5а
тел.: 43-28-72, 26-81-47
e-mail: ttl2603@rambler.ru


Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter


Структура ліцею

Головна » 2010 » Березень » 03
 
 
 
 
 
Категорія: Виховна робота | Переглядів: 1341 | Додав: фантом | Дата: 03.03.2010

Математичний конкурс «Кенгуру»
 
Математичний конкурс «Кенгуру» народився на початку 80-х років ХХ століття Піпером Холлораном у Сіднеї. А у 1991 році два французьких математики вирішили провести цю гру у Франції. Перша гра зібрала 120000 учнів коледжів, а пізніше учнів шкіл та ліцеїв.
 
У 1993 році французькі організатори влаштували зустріч у Парижі для керівників математичних змагань європейських країн. Уже в 1994 році започаткували: Білорусія, Угорщина, Іспанія, Польща, Росія, Румунія, Голландія.
 
Асоціацію «Кенгуру без кордонів» , яка об’єднує учасників 30 країн створено в 1994 році. Вперше конкурс гру «Кенгуру» в Україні було проведено у 1997 році на базі кількох шкіл Старосамбірского району Львівської області та Львівського математичного ліцею.. Координатор конкурсу в Україні – ДОБОСЕВИЧ АНДРІЙ СТАНІСЛАВОВИЧ. Базовим осередком конкурсу є Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені І.Франка. Гра проводиться при сприянні Міністерства освіти і науки України разом із Міжнародною асоціацією «Кенгуру без кордонів», що працює під егідою ЮНЕСКО.
 
Конкурс «Кенгуру» має на меті залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу може бути кожний учень від 2-го по 11-й клас з усіх куточків України. Математичний конкурс є одним із тих змагань, у якому немає переможених, адже участь у ньому вже є перемогою , перемогою над собою, над байдужістю, перемога зацікавленості над її відсутністю. Це перемога бажань більше знати, вміти.
 
Світ, що нас оточує, надає безліч можливостей проявити себе, позмагатись, виділитись. Оскільки у грі немає переможених, а це дітям подобається, то учасником може бути кожен. У Тернопільській області в 2008 році – 8 300 учасників. Глянемо на кількість учасників по областях та динаміку росту конкурсу в нашій області. В Україні 305315 учасників. Конкурс має на меті і спробу об’єднати навколо вирішення спільних проблем вчителів математики з різних областей. Зустрічаючись на щорічних семінарах, вчителі діляться досвідом, проблемами, слухають лекції своїх колег. Саме тут кожного року обговорюються задачі для наступного конкурсу. Найцікавіші направляють до міжнародного організаційного комітету, на засіданні якого досвідчені математики, що представляють країну-учасницю, формують пакет завдань для майбутнього конкурсу. І вже потім – надсилають у кожну країну світу.
 
Чим же приваблює ця гра мільйони дітей у всьому світі?! Безумовно задачами. Серед них можна знайти задачі різного призначення, розраховані на різноманітні інтереси і здібності дітей. Якщо подобається комусь підраховувати – то обчислюй. Хто має добре розвинуті геометричні уявлення – отримуй відповідну задачу. Не залишаються поза увагою і ті, котрі старанно навчаються у школі: вони отримують задоволення від звичайних шкільних задач. Дуже багато задач пов’язано із рисунками.
 
У популярності конкурсу важливу роль відіграє форма завдань Безумовно вибирати правильну відповідь з наведених – ще не означає готовність записати обґрунтоване розв’язання задачі. Але це дуже важливий крок по цьому шляху. Він сприяє розвиненню інтуїції, здатністю аналізувати, причому швидко, прогнозувати і приймати рішення, а в цілому – тих якостей, які характерні для математичного стилю мислення.
 
Конкурс «кенгуру» можна вважати першим масовим заходом стосовно впровадження тестування у вітчизняну освіту. За характером завдань він дуже близький до завдань міжнародних моніторингових досліджень (TIMSS PISSA) математичної грамотності і рівнів її компетентності. Важко оцінити вплив конкурсу на емоційно-ціннісний досвід учнів. У багатьох школах ретельно готуються до нього, як до свята.
 
Цей конкурс люблять діти. Це ще одна із ланок роботи із обдарованими дітьми. Низький уклін тим вчителям, які беруться за проведення конкурсу, за те, що засвічують в очах учнів радість і натхнення, бажання стати кращими, дає можливість виявити свої здібності. Серед «кенгурят,» є призери предметних олімпіад, які починали з конкурсу «Кенгуру» і тисячі дітей, які зацікавились математикою саме під час конкурсу.
 
З 2000 року оргкомітет конкурсу, за сприяння Міністерства освіти і науки України АР Крим, проводить літні табори в мальовничому містечку Ліва дія, поблизу Ялти. Тернопільська область вперше одержала запрошення у 2005 році. (Учні технічного ліцею) 2006 рік – Тернопільський район і керівник, 2007 рік – Чортківський район, 2008 рік – Зборівський район. В цих районах найбільша кількість учасників.
 
В таборі проводиться літній конкурс «кенгуру», учням вручаються сертифікати, а тим, хто набрав найбільшу кількість – вручаються подарунки. Цього року всім учасникам і координаторам були вручені футболки і кепки з логотипами конкурсу. Проводяться різні ігри, зокрема «Математична карусель», переможці якої теж нагороджуються. З цього року будуть нагороджуватися подяками Міністерства освіти тих вчителів, в яких буде велика кількість учасників. Цьогорічний конкурс для 11-класників буде у вигляді зовнішнього оцінювання.
 
В.Сухомлинський сказав, що «гра – це величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається життєдавчий потік уявлень про навколишній світ. Гра – це іскра, яка запалює вогник допитливості».
 
І якщо ця іскра впаде на благодатний грунт, то учень стане самостій2но мислити, розвивати свої здібності і допитливість. «КЕНГУРУ» - КОНКУРС-ГРА.
 
«КЕНГУРУ» - СПРАВЖНЄ ЗМАГАННЯ. Головна мета – показати дітям захоплюючий та чарівний бік математики, дати можливість відчути радість інтелектуальних зусиль і перших, нехай маленьких відкриттів.
 
Координатором математичного конкурсу «Кенгуру» в Тернопільській області є КОЗБУР Галина Євгенівна, вчитель математики технічного ліцею. Учні технічного ліцею першими в Тернопільській області взяли участь у цьому конкурсі. Цю традицію продовжують щороку.
 
Кращі учасники конкурсу відпочивають в літньому таборі м. Лівадія, (Крим). Зокрема Шумада Катерина, Потонк Володимир, Вербовецький Андрій.
 
Всеукраїнський фізичний конкурс "Левеня"
 
Розвиткок творчих здбностей школярiв, популяризацi точних наук, зокрема фiзики сприяє проведення Всеукранського конкурсу «Левеня», який вiдбувся
5 квiтня 2009 року в Тернопiльському технічному лiцеї.
Як зазначила вчитель фiзики цього нанчального закладу Наталiя Бойко, конкурс юних фiзикiв проводиться на базi Львiвського фiзико-математичного лщею при Львiвському нацiональному унверситетi ім.Франка, в iнших мiстах регiональними координаторами у визначених закладах освiти. У ньому можуть взяти участь всi бажаючi учнi 7-1 1-х класiв. Школярам пропонуються 30 цкавих тестових завдань рiзного ступеня складностi. Більшiсть з них вимагае логiчного вирiшення, що допомагас у пiдготовцi до незалежного зовнiшнього оцiнювання, а також дає змогу перевірити свої знання та спонукає здобувати новi. Пiсля проведення конкурсу всi бланки в відповiдей надсилаються координаторами на адресу оргкомітету у Львiв, а у травнi присилаються Сертифiкати з результатами.

Учнi Технiчного лiцею вже втретє виявляють бажання перевiрити свої знання з фiзики. у 2007 роцi участь у конкурсi брав 41 лiцест, з них троє показали вiдмiнний результат — це дуже хороший показник. Наступного року Технiчний лiцей став регональним координатором конкурсу в мiстi Тернополi до 30 лiцестiв, котрi брали участь у конкурсі, приєдналося 48 школярiв iз семи загальноосвiтнiх закладiв мiста, шестеро юних фзикiв показали відмiнний результат. Цьогорiч на участь у конкурсi зголосилося 44 ліцеїсти 109 учнiв з дванадцяти шкiл, у пятнадцяти з них вiдмiнний результат (з них троє ліцетстів).
Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 2883 | Додав: фантом | Дата: 03.03.2010

 
 
 
Якісний склад педагогічних працівників технічного ліцею
за кваліфікаційним рівнем (2008 - 2009 н.р.)
 
Педагогічні звання
Категорія: Педагогічний колектив | Переглядів: 996 | Додав: фантом | Дата: 03.03.2010


Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
www.tu.edu.te.ua


 
Пісня про ліцей

Ти народжуєшся з добротою,
Виростаєш – стаєш собою
Не пливи за течією,
Йди дорогою своєю.

 
Ми вдячні тобі ліцею,
Серцем і душею
І батькам, і вчителям
Вдячні всі ми вам.
Ти мій ліцей, моя сімя
Ти так змінив моє життя
Завжди з тобою буду я,
Мій ліцей – моя сімя.

 
Скінчились хвилини дитинства - 
Живемо митями ліцейства
Та сльози лити не варто
Бо спогадів залишиться багато.

 
Ми вдячні тобі ліцею,
Серцем і душею
І батькам, і вчителям
Вдячні всі ми вам.
Ти мій ліцей, моя сімя
Ти так змінив моє життя
Завжди з тобою буду я,
Мій ліцей – моя сім'я



Copyright Ruslan_v © 2024

Кредит webmoney online, взять экспресс кредит